Drumband

Schutterij St. Jacobus Hunsel heeft sinds 1958 een eigen drumband die momenteel ongeveer 20 leden (inclusief enkele leerlingen in opleiding) heeft. Geert Hanssen uit Echt is de dirigent van de drumband. Hij verzorgt ook de opleiding van de leerlingen.

Schutterij St. Jacobus neemt 6x per jaar deel aan schuttersfeesten. Een schuttersfeest begint met een optocht met defilé gevolgd door schietwedstrijden. Het muzikaal begeleiden van de schutterij tijdens zo’n optocht is een van de belangrijke taken van de drumband. Tijdens zo’n optocht speelt de drumband marsen, waarop de schutters goed kunnen marcheren.

Bij het spelen van marsen worden voornamelijk de traditionele instrumenten gebruikt, nl. kleine trom (scherp en dof), pauken trom en de grote trom. De trom wordt bespeeld door met stokken op het vel te slaan.

Naast het spelen tijdens de optochten, verzorgt de drumband ook zelfstandig concerten binnen en buiten Hunsel. Tijdens de concerten worden er ook zogenaamde concertwerken gespeeld, waarbij “speciale” instrumenten gebruikt worden, bijv. bongo’s en timp-toms. Ook worden er dan effect-instrumenten gebruikt, bijv. claves, fluit, zweep, tamboerijn en de cowbell.

Samen muziek maken is heel erg fijn.

Lijkt het je leuk om muziek te maken bij onze drumband? Kom gerust een keer vrijblijvend kijken bij de wekelijkse repetitie van de drumband op zaterdag tussen 17:00 en 19:00 uur in de Parochiezaal in Hunsel.